Samtalsserie "Ärligt talat"

 Ärligt talat - Slottsfrun som fick nog

Alexandra von Schwerin
Alexandra von Schwerin

 Följ med när Alexandra von Schwerin möter kloka, färgstarka och oväntader människor med frispråkiga åsikter och fakta som förargar. I samtal som drabbar ställer de obekväma frågor till vår ängsliga samtid och vågar tala ut där andra bara tiger. Tanken är fri - är du?  

Alexandra von Schwerin lanserar samtalsserien på invigningsdagen den 6 maj kl 12. 
Att närvara kräver ingen förbokning.  

Katerina Janouch
Katerina Janouch

Ärligt talat med författaren och debattören Katerina Janouch den 27 augusti kl 14

Det är alltid hett kring Katerina Janouch. Författare till 17 böcker, tusentals artiklar om sex och samlevnad och nu senast som politisk debattör. På Skarhult kommer hon att föra ett samtal med Alexandra von Schwerin på temat "Kvinnors sexualitet är politik".

Flera besökare har också önskat höra mer om ett av Katerina Janouchs favoritämnen: sex efter 60, ett stort tabu enligt Janouch. På Skarhult är det högt i tak och alla frågor är välkomna.

Ingår i biljetten, inget förköp.  

Anna Laestadius Larssons första del i den historiska trilogin
Anna Laestadius Larssons första del i den historiska trilogin

 Ärligt talat med författaren Anna Laestadius Larsson 17 september kl 15

Möt författaren bakom succéromanerna Barnbruden, Pottungen och Rävhonan.   Laestadius Larsson debuterade 2013 med Barnbruden, första delen i romantrilogin om kvinnor i Sverige på 1700-talet. Den första handlar om prinsessan Charlotta som kommer till Sverige som nygift prinsessa redan som 15 åring. Prinsessan, som sedermera blev drottning, kom att skriva 9 utförliga dagböcker om 5000 sidor. Pottungen handlar om tjänsteflickan Johanna huvudrollen och i den avslutande romanen Rävhonan möter vi grevinnan Sophie Piper, Axel von Fersens syster.

Dessförinnan har Laestadius Larsson bland annat varit redaktionschef på Amelia och mångårig kolumnist på Svenska Dagbladet med jämnställdhet och feminism som återkommande tema.

 Flera Ärligt talat:

23 september kl 12 Ärligt talat med partiledaren Gudrun Schyman (Fi) på temat "Varför behövs ett feministiskt parti?"