Corona

Den ständiga sökaren Ester Blenda Nordström (1891-1947)
från utställningen om hennes liv på Skarhults slott
Den ständiga sökaren Ester Blenda Nordström (1891-1947) från utställningen om hennes liv på Skarhults slott

 Öppnar utställningarna 2020?
Skarhults kulturminne håller öppet utställningarna Ester Blenda! och Den dolda kvinnomakten den 13 juni - 27 september 2020 och anpassar verksamheten så att våra besökare ska känna sig trygga under sitt besök. Vi tar spridningen av Coronaviruset på allvar och följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Låt oss inspireras av Ester Blenda och värna om varandra!

Omtanke om våra besökare 
Vår basutställning Den dolda kvinnomakten visas endast för mindre grupper, en åt gången. Visningen måste förbokas. En guide vandrar med dig och din grupp genom slottets salar och ni får höra om de driftiga slottsfruarnas öden. Utställningen Ester Blenda! visas i det luftiga Vagnstallet på markplan och här kommer antalet besökare i lokalen att begränsas till 40 åt gången.  Vi föredrar kort- och swishbetalning och vi städar oftare för att du ska ha en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vår personal stannar hemma vid minsta sjukdomssymptom. Vi ber våra besökare visa hänsyn till varandra och hålla avstånd.  

Vad är en romantisk trädgård?
Vad är en romantisk trädgård?

Välkommen ut i slottsparken
Vårt café kommer att erbjuda goda luncher och fika som köps utomhus. Vi har gått igenom alla vindar och logar och hittat charmiga trädgårdsmöblemang som kommer att spridas ut i den engelska slottsparken med stora mellanrum så att våra cafégäster kan inta sin måltid och känna sig trygga. Här finns det gott om plats!

Vad ska jag tänka på när jag besöker utställningarna? 
Som besökare ska man följa de generella råden från Folkhälsomyndigheten:
* Stanna hemma om du är sjuk
* Tvätta händerna ofta
* Undvik att röra ögon, näsa och mun
* Hosta och  nys i armvecket
*Tänk på att hålla avstånd till andra personer. Visa respekt för varandra och ha tålamod.

Vi rekommenderar kläder efter väder!

Alexandra von Schwerin framför bilden av Ester Blenda Nordström och hennes mamma Lotten. Ester Blenda var yngst av fyra och förblev mammas flicka i hela sitt liv.
Alexandra von Schwerin framför bilden av Ester Blenda Nordström och hennes mamma Lotten. Ester Blenda var yngst av fyra och förblev mammas flicka i hela sitt liv.

 Har du frågor?

Vill du veta mer om Skarhults arbetssätt? Tveka inte att höra av dig. Du når oss på kvinnomakt@skarhult.se eller tel 0768 010 098.

Vi har luftiga och rymliga utställningslokaler. Vår park erbjuder mängder av plats att sprida ut sig och njuta av historiens vingslag. Hit kan man komma för samtal, kunskap och glädje.

Varmt välkommen till en ny säsong på Skarhults slott!

Alexandra von Schwerin 
Ordförande Skarhults kulturminne